Grijanje i klimatizacija

Grijanje

GRIJANJE

Grijanje je postupak održavanja određene temperature u stambenim i radnim prostorijama iskorištavanjem topline izgaranja čvrstoga, tekućeg ili plinovitoga goriva, pretvaranjem električne energije u toplinu ili iskorištavanjem prirodnih izvora topline.

Kroz istoriju su se koristili mnogi načini grijanja, a danas se za grijanje najčešće koriste plin, električna energija, solarna energija, loživo ulje, kruta goriva (drva, ugljen) i drugi načini.

Prostor u kojem živimo grijemo na različite načine i različitim sistemima grijanja. Zahvaljujući novim inovativnim rješenjima grijanje životnog prostora polako postaje naučna fantastika, a grijati se možemo gotovo na sve izvore energije. Ni radijatori više nisu što su nekad bili, dizajneri su se i njima poigrali, a vaš prostor sada možete dekorisati i grijaćim tijelima u obliku, stuba, zida, ogledala, kugle, ili slike. Što odabrati i čime zagrijati prostor, zavisi isključivo o vama, površini prostora, vašim platežnim mogućnostima i željama.

U našoj raznovrsnoj ponudi možete pronaći sve što vam je potrebno za :

  • Grijanje na čvrsto gorivo
  • Grijanje na pelet
  • Grijanje na obnovljive izvore energije
  • Grijanje na struju
  • Grijanje na plin

Klimatizacija

Soggiorno con aria condizionata

Klimatizacija je proces obrade vazduha u određenom prostoru sa ciljem stvaranja odgovarajućih uslova za boravak ljudi i drugih živih bića u njemu. U širem smislu termin se može odnositi na bilo koji oblik hlađenja, grejanja, ventilacije ili dezinfekcije, koji menjaju stanje vazduha.

Zahvaljujući vrhunskim sistemima klimatizacije i ventilacije u mogućnosti smo odgovoriti na najkompleksnije zahtjeve iz ovog područja. Napredni sistemi za klimatizaciju namijenjeni su kako za upravljanje temperaturom tako i za pročišćavanje zraka od dima, prašine, alergena i sl, te za postizanje optimalne vlažnosti zraka. Ugradnja ovakvih sistema u stambene i poslovne prostore doprinosi ugodnijem životnom ambijentu, te kvalitetnijom i produktivnijom radnom atmosferom.

Nudimo klima urađaje za različite namjene, za grijanje i hlađnje, velike i male prostoreSvi klimatizacijski uređaji su vrhunske kvalitete, renomiranih stranih proizvodača.

Sve uređaje nudimo po vrlo prihvatljim cijenama, uz montažu i puštanje u pogon.